Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sikförsäljare fick husvagnar beslagtagna

GYSINGE
Polisen har gjort husrannsakan och beslagtagit två husvagnar från den fiskhandlare från Gysinge som sålt rökt sik vid Tallskogens rastplats vid E4:an i tio år.

Annons
I onsdags hämtades mannen till förhör, och polisen plockade med sig hans bokföring och försäljningsvagnar.
Fiskhandlaren är bland annat misstänkt för brott mot livsmedelslagen.
Som Gefle Dagblad berättade den 13 augusti har en åklagare utrett fiskförsäljningen på Tallskogens rastplats. Miljökontoret i Tierp har flera gånger hittat allvarliga brister i hygien och temperatur när de besökt mannen försäljningsvagn, och dessutom saknar han tillstånd från Vägverket att stå där.
I onsdags ansåg man sig uppenbarligen ha tillräckligt med bevis mot mannen, och gjorde en razzia mot hans hus i Gysinge.
Till Upsala Nya tidning har mannen sagt att han inte anser sig ha gjort något annat fel än att han har skyltat olagligt. Och den saken var han på god väg att lösa med Vägverket, har han uppgett för tidningen.
Enligt polisen i Tierp har mannen sålt fisk på flera ställen längs E4:an, och även i andra län. Orsaken till att han har kunnat hålla på i tio år utan att bli stoppad är att han hela tiden hållit sig undan. Till exempel har han sällan själv funnits på plats i sina försäljningshusvagnar, utan använt sig av ungdomar som stått för försäljningen.
Mannen släpptes efter förhör i onsdags. Det är inte känt om han kommer att delges misstanke om bokföringsbrott.
MAGNUS LUNDQUIST
026-277598
magnus.lundquist_gd.se