Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Silfverberg stannar i Brynäs

Kontraktet med Ottawa är klart – men Jakob Silfverberg blir kvar i Brynäs ännu en säsong.

Trots att NHL-klubben ville ha över honom redan till hösten.

– Jag är väldigt glad att de lyssnade på mina önskemål, säger han.

Jakob Silfverberg har imponerat den här vintern, inte minst på Ottawas ledning. Efter 34 poäng i grundserien och VM-spel med Tre Kronor var Ottawa fast beslutna att få över honom till andra sidan pölen till hösten.

Men Jakob Silfverberg har hårdnackat framfört sin egen önskan – att stanna i Brynäs och utvecklas en säsong till. Och han fick som han ville.

– De ville att jag skulle komma och testa i alla fall, på campen i september. Men jag vill kunna förbereda mig så bra som möjligt, och att då missa elitseriepremiären, nej det kändes inte bra.

Därmed följer Silfverbergs utlåningsupplägg det som Anton Rödin hade den gångna säsongen och det som även Johan Larsson, som nyligen skrev på för tre år med Minnesota, kommer ha kommande säsong.

• Varför är det så viktigt för dig att vara kvar i Brynäs ett år till?

– Jag vill bevisa, både för mig själv och för Ottawa, att jag kan göra fler bra säsonger i följd. Och jag behöver bli större, starkare och bättre på allt, både mentalt och fysiskt. Det känns bättre att åka säsongen efter, ge det en riktig chans och kriga till mig en plats då i stället.

Kontraktet är på tre år, men det första året får Silfverberg sin vanliga ersättning från Brynäs. Sedan träder rookiekontraktet i kraft, som är bästa tänkbara. Det innebär drygt 900 000 dollar om året i grundlön (cirka sex miljoner kronor), plus eventuella bonusar, om han tar en NHL-plats.

Redan nu får han dock en så kallad sign on-bonus för att han skrivit på kontraktet, som ligger på 90 000 dollar (cirka 600 000 kronor), och som betalas ut i två omgångar, under sommaren och till jul.

– Det känns väldigt smickrande att de tror på mig så mycket, och det är sjukt mycket pengar. Men jag hade kunnat spela gratis i NHL om det hade varit så, pengarna i sig är bara en bonus. Det är en pojkdröm som går i uppfyllelse, säger Brynässpelaren, som dock kommer åka till Ottawa en gång i sommar – för att delta i det rookieläger som ordnas strax efter midsommar.

– De vill gärna att man kommer och visar upp sig, och det är kul att vara där, säger Jakob Silfverberg.

Silfverberg draftades av Ottawa som 39:e spelare i den andra rundan 2009. Ottawa var ett av de sämsta lagen i NHL under säsongen som gick och var aldrig i närheten av att nå slutspelet.