Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Simon och Tomas utser hemmafixare

Annons

Superinredarna Simon & Tomas är paret som hatar fondväggar, älskar färg och gnabbas i tv. Nu är de aktuella med nya programmet ”Stora byggslaget”, där de utser Sveriges bästa hemmafixare.

Simon Davies och Tomas Cederlund är kända som den ständigt smågnabbande designduon i program som ”Design Simon och Tomas” och ”Från koja till slott”.

I kväll sänds första avsnittet av TV 3:s nya program ”Stora byggslaget”. Där ska duon utse Sveriges bästa hemmafixare.

– Vi har en lite annorlunda roll i det här programmet. Nu ska vi bedöma andras jobb. Och vi är ganska hårda, inte de vanliga clownerna Simon och Tomas, säger Tomas Cederlund.

– Det är trevligt för oss att göra något annorlunda. I våra andra program hjälper vi riktiga familjer, men i husen i de här programmen bor ingen ännu. Här är det bara sponsorerna som kan bli sura om vi rackar ned på nåt! säger Simon Davies.

Och inredningsduon brukar inte hålla inne med vad de tycker. Brittiske Simon Davies har till exempel en väldigt bestämd åsikt om svenskarnas älsklingsvägg.

– Svenskarna är som lämlar som kastar sig ut från klippan med sina jäkla vita hem och fondväggar. Inredning handlar om att skapa något personligt som reflekterar din personlighet. Men det går inte att ha samma personlighet som sex miljoner andra svenskar. Vår poäng, som vi försöker få ut är – gör din egen grej.

Att de är så omtyckta i tv-sofforna är för att de följer just den regeln själva, tror Simon Davies.

– Om folk gillar oss är det för att vi säger som det är. Vi behöver inte vara så ”svenska”. När vi börjar prata om färger får folk panik och vill gömma sig bakom soffan, säger Simon Davies.

– Och det vill vi också själva ibland!

Privat lever paret tillsammans i sin villa på Lidingö utanför Stockholm. När de inte designar i tv driver de egna butiken London W8 samt en olivoljeshop i Stockholm.

– Alltså, tv är ju inte vårt jobb egentligen och våra liv är inte byggda kring det. Vi har våra butiker och det gör att vi kan vara oss själva utan att försäkra oss om att alla älskar oss hela tiden, Säger Simon Davies.

Så ni är verkligen den excentriska duon hemma också?

– Japp, tyvärr, säger Tomas Cederlund.

– Nej, vi sitter hemma med våra köttbullar och kollar på repriser av våra program, säger Simon Davies.

/TT Spektra