Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sista allsången

Annons

I kväll avrundas sommarens säsong av ”Allsång på Skansen” och Anders Lundin tackar för sitt sjätte år på Sollidens scen.

Nu väntar trubadurspelningar för programledaren, som tvekar inför en fortsättning 2010.

Det var på måndagen den 3 augusti exakt 30 år sedan det första programmet från Sollidens scen sändes i tv och trots några års uppehåll på 1980–talet har dess folkliga status i Sommarsverige varit stark.

Konkurrensen från TV 4:s nya måndagssatsning ”Lotta på Liseberg”, som Anders Lundins föregångare Lasse Berghagen gästat, har inte fått de lojala tittarna att lämna klassikern.

– Det här har varit den roligaste sommaren för mig. Det har varit väldigt kul och trevligt på jobbet och jag hade gärna gjort några program till, säger Anders Lundin.

Årets sju tisdagsprogram har gästats av bland andra Magnus Uggla, schlagervinnaren Alexander Rybak, Lili & Susie, Malena Ernman, Robert Gustafssons dansband Rolandz och Nina Perssons A Camp.

Nu väntar vila och spelningar på diverse visfestivaler för Anders Lundin, som släppte sitt debutalbum ”Buckliga ord, knyckliga låtar” i mars. Han har även flera skrivuppdrag framför sig.

Det är oklart om Anders Lundin sjunger i SVT en sjunde sommar och han är, som han brukar vara, försiktig med uttalanden om framtida jobb som allsångsledare.

– Jag väntar på en förfrågan om en fortsättning och det får jag sällan före julafton. Man vet ju aldrig hur det blir, och saker måste ju förändras ibland.

Det är klart att man kan längta efter en lång sommarsemester. Jag har ju barn så det blir lite hattigt, säger Anders Lundin som under sommaren har pendlat med familjen till och från Värmland, där hustrun och ”Allsång på Skansen”–sångerskan Kerstin Ryhed Lundin spelat teater.

Anders Lundin har fått kritik från tidningskrönikörer, både för sin programledarstil och för att ha framfört sina egna visor i den reklamfria public service–kanalen.

– Jag läser inte ett enda dugg av det där, så jag har inga kommentarer. Jag skiter fullständigt i det. Hur man än vrider och vänder på det så är det ett populärt program och då kommer det att skrivas en del.