Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sista chansen för semmelfundamentalister

Säsongen är snart slut, om en vecka är det sista fastlagssöndagen. Därmed är tisdag sista chansen för oss semmelfundamentalister.

Jo, jag vet att semlor börjar säljas tidigare än den rätta fettisdagen men har man bara karaktär så går det att hålla sig till den rätta tiden.

Ibland blir det komiskt, som på det konditori där min sambo skämtsamt sa till expediten att man egentligen borde bojkotta er.

Expediten hade tydligen en dålig dag för hon fräste ilsket: Varför då?

– Ja, men semlor redan nu, försökte vi (det här var långt före fettisdagen).

– Vi bakar vad vi vill och behöver inte bry oss om vad kunderna frågar efter, fräste expediten som nu var arg som ett bi.

Nejdå, det var inte i något konditori i Gävle som det här hände.

Den gångna veckan började annars med ett par riktiga vårtecken. En ensam koltrast satt tidigt i måndags morse och hackade i sig frön under fågelbordet. Och redan i söndags såg vi tre svanar flyga över den ännu istäckta sjön. Nu fattas bara att få höra spillkråkans trumvirvlar vid järnvägsstationen där jag kliver på, så kan jag officiellt förklara att våren är här.