Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sista träffen om Storviks HC

STORVIK
Sista träffen före beslutet om framtiden för Storviks hälsocentral hölls i går.

Annons
Forumgruppen i Storvik hade sammanfattat ortsbefolkningens synpunkter och de överlämnades till landstingsrådet Ingrid Liljegrääs som satt i panelen tillsammans med Torbjörn Rönnqvist, ordförande västra Gästrikands hälso- och sjukvårdsnämnd, Anneli Hultman, primärvårdschef och Leif Lindstedt från X-fastigheter.

Brev lästes
Fem av de inskickade breven lästes upp och de kan sammanfattas med att genom påverkan efter befolkningens önskemål placera hälsocentralen i Storvik.
- Personalen som inte vill komma är ovidkommande, menade en brevskrivare.
Annars handlade det om en uppräkning av alla olägenheter som kommer att drabba storviksborna om hälsocentralen placeras i Sandviken. Om tryggheten med närhet till hälsocentralen och att landstinget skulle tänka långsiktigt.
- Är hälsocentralen för personalen eller för de sjuka, undrade en brevskrivare.

Ingen dialog
Även en fråga om privat hälsocentral togs upp.
Ingrid Liljegrääs blev den som först fick svara på alla frågor.
- Tyvärr kan det inte bli någon konstruktiv dialog i kväll när det nu kom så många, menade hon. Nu blir det mer frågor och svar och det har vi haft tidigare.
Men gänget från landstinget var ändå imponerad av det engagemang som storviksborna visade.
Som väntat kom inga klara besked. Trots att landstinget under 90-talet minskat kostnaderna med 800 miljoner har det blivit efter nedläggningar av akutsjukhusen i Sandviken, Bollnäs och Söderhamn.
- Men verkligheten är snart på väg i kapp oss igen, menade Liljegrääs. Så det handlar om pengar som inte finns.
Mötet avslutades med att ett brev skrivet av Bertil Hagström, tidigare distriktsläkare i Storvik.
Han avslutade med orden: Stå på er!

JÖRGEN LARSSON