Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SJ slängde av Karolina, 14, i Gävle 

Karolina Eriksson var 14 år när hon hamnade i Gävle efter att ha tagit fel tåg.  Där blev hon avslängd av SJ som inte ville hjälpa henne att ta sig hem med tåget som gick tillbaka. 

Annons

Karolina Eriksson idag 19 år, berättar för GD att hon skulle ta tåget från Uppsala till Storvreta 2006. Men av misstag satte hon sig på fel tåg och hamnade i Gävle. När hon förklarade vad som hade hänt till SJ:s konduktör fick hon inte åka med tåget tillbaka. Anledningen var att hon inte hade de 35 kronorna som barnbiljetten kostade.  Hjälplös och rädd var hon fast i Gävle. Men några snälla tanter hade hört konversationen mellan SJ:s konduktör och Karolina Eriksson, och räddade den då 14-åriga flickan hem genom att betala resan tillbaka.

– Jag var förbannad. Det går inte att säga ifrån mot en som är vuxen. SJ:s konduktör sa bara att jag skulle fixa egna pengar, men det var ju inte lätt när jag inte kände någon i Gävle. SJ borde ta hand om barnen bättre. Är det något problem så borde de hjälpa till och kontakta föräldrarna. Ett barn kan ju bli rädd i en sådan här situation, säger Karolina Eriksson.

 Karolina Erikssons pappa tog efter händelsen kontakt med SJ, som förklarade sig med att de skulle bättra sig. Fem år senare blir en 11-årig flicka avkastad från tåget i Kumla av SJ.

 – Man borde tycka att det borde ha blivit bättre på det här, säger Karolina Eriksson.

 Nu tycker Karolina Eriksson att ledningen på SJ:s borde ta sitt ansvar och lämna sina tjänster efter det som har hänt.

– Om de gör så här mot barn borde de få sparken. De som jobbar inom SJ borde ha ett ansvar, säger Karolina Andersson.

Mer läsning

Annons