Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Självklart ska det skötas bra

Annica Lawrey har med all rätt klagat på hur det i sommar har sett ut i det nybyggda vägområdet i Norrsundet. Hon ser ogräs och en nerkörd lyktstolpe och påminner om att jag vid invigningen i november förra året sa att försköningen håller hoppet kvar i Norrsundet.

Det är självklart att allt vi bygger också ska skötas på ett bra sätt. När vi inviger och tar något i bruk så återstår det fortfarande en del slutarbeten samt besiktning. Först därefter sker en överlåtelse av det nya området från byggaren till dem som ska sköta underhållet.

När vi nu ska sköta och underhålla vägen är vi flera som aktivt ska dela på ansvaret. Vägverket, kommunen och även Norrsundets vägförening ansvarar tillsammans med kontrakterade entreprenörer för olika åtgärder på olika sträckor. Vi kommer nu att se till att rutinerna för detta fungerar, så att inget ramlar mellan stolarna.

Jag är säker på att satsningen i Norrsundet kommer att innebära en långsiktig försköning. Dessutom lovar jag att vi ska arbeta med att förbättra glappet mellan byggande och underhåll så att man slipper bli så besviken som Annica blivit över Norrsundetprojektet nu i sommar.

Caroline Ottoson

Vägdirektör, Vägverket Region Mitt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare