Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Självklart ska inte Sjömanskyrkan säljas

Det skulle vara mycket illa om det kommer ett erbjudande om köp av Sjömanskyrkan för många lockande miljoner, innan vi ens fått den utredning utförd som vi demokratiskt beslutat om, skriver Therese Metz och Emanuel Hort, MP.

I den rödgröna budget som Alliansen styr kommunen på nu finns ett uppdrag om Sjömanskyrkan – ett utvecklingsuppdrag, inte ett säljuppdrag! Vi har uppdragit till vår fastighetsägare Gavlefastigheter att ta reda på hur byggnadens rustbehov ser ut, men också att i dialog med hyresgästerna se om det går att utveckla verksamheterna vidare så Sjömanskyrkan öppnas upp för fler Gävlebor än i dag.

Vi bad för någon vecka sedan Alliansen om mer information om den förfrågan som inkommit från en intresserad köpare, utan att få något svar som gjorde oss klokare. Hur det går med det uppdrag vi skickade med i budgeten vet vi heller inte mer om.

Det skulle vara mycket illa om det kommer ett erbjudande om köp av Sjömanskyrkan för många lockande miljoner, innan vi ens fått den utredning utförd som vi demokratiskt beslutat om. Framförallt, innan de hyresgäster som finns i Sjömanskyrkan idag ens fått komma till tals om hur man ser på sina behov och möjligheter framåt!

Miljöpartiet ser Sjömanskyrkan som en viktig del i Gävles utveckling. När politiken nu till sist enats om ett nytt kulturhus, samtidigt som vi strävar efter en utveckling av Gävle centrum mot tågstationen, längs Drottninggatan och vidare ut mot Magasinen, är fantastiska Sjömanskyrkan en viktig del i detta.

Miljöpartiet vill skapa mer tillgänglig kultur för fler i hela Gävle. Ett kulturhus som knyts ihop med verksamheter längs hela Å-rummet – Länsmuseet, gamla Gefle, Sjömanskyrkan - kommer ge Gävleborna ett rikare kulturliv och stärka stadens attraktivitet. Kultur för fler, oavsett plånbok. Kultur som kan förena oss, utmana oss och som skapar utrymme för reflektion och samtal.

Gävle växer som bekant, då behövs fler mötesplatser för oss Gävlebor, inte färre.

Miljöpartiet de gröna

Therese Metz

kommunalråd i opposition

Emanuel Hort

tvåa på MP:s lista till kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel