Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjätte raka bortaförlusten för Brynäs

Brynäs svarta bortafacit bara växer.

I går kom den sjätte raka förlusten på bortais när Timrå vann med 3–2. Det var också säsongens tredje straffnederlag av tre möjliga för Brynäs den här säsongen.

– Hade jag satt min sista straff skulle vi ha suttit här och gjort segerintervju i stället, suckade Jonas Nordquist.

Det såg ängsligt ut till en början. Det blev bättre, men slutade ändå med förlust – som vanligt när Brynäs spelar utanför Gävle den här säsongen.

Statistiken säger nu att det Brynäs är uppe i sex raka utan seger på bortaplan. Två av dessa förluster har kommit efter straffar och resten under ordinarie tid.

Ändå påstår centern Jonas Nordquist att det inte finns någon anledning till oro.

– Vi känner ingen panikkänsla över det här. Vi skapar ruggigt många chanser och så länge man gör det så kommer det att vända och lossna.

Jonas var i allra högsta grad inblandad i dramatiken som utspelade sig. Först kvitterade han till 1–1 i slutet av den andra perioden – i power play. Brynäs första mål på över fyra perioders spel för övrigt. Och när Niclas Andersén skickade in 2–1 till Brynäs på Sebastian Wännströms perfekta passning i ett två-mot-ett–läge i början på tredje trodde många i Brynäs på ett trendbrott i bortaspelet.

– Känslan var att vi skulle vinna då. Men Timrå tog en time out och lyckades vrida över matchen, menade Brynäs assisterande tränare Tommy Jonsson.

Brynäs blev lite varsamma om sin sköra ledning samtidigt som Timrå började bombardera Thomas Greiss med skott. Han gjorde det bra, men när Jörgen Sundqvist skickade en retur rakt i gapet på Anton Lander var det kvitterat till 2–2.

– Det går så fort där och jag försöker bara rensa i väg pucken. Jag har inte chans att se att deras spelare står där och får pucken på bladet. Klart man blir less och tänker att va f-n håller man på med. Men det är sånt som händer, menade Sundqvist.

Därför blev det förlängning, som slutade mållös, och i straffläggningen började Brynäs bäst. Jonas Nordquist satte första straffen mellan benskydden på Juha Pitkämäki och sedan missade de andra skyttarna fram till den allra sista straffen i grundomgången.

Då gled Kim Hirschovits fram och lurade Thomas Greiss och så kallade suddenstraffar fick avgöra.

Eero Somervuori och Daniel Corso missade sina innan Jonas Nordquist fick chansen igen – och höll på att ta den. Men hans försök att kopiera Peter Forsbergs klassiska frimärke misslyckades.

– Jag lurade målvakten att göra samma fint som på min första straff och hade mycket yta att lägga in pucken på, men den tog i utsidan av stolpen. Synd annars hade vi kanske suttit här och gjort segerintervju i stället. Så små är marginalerna, menade Nordquist.

Kim Hirschovits lyckades i stället klanderfritt med sin snygga fint och Thomas Greiss var chanslös – och Brynäs förlorade igen.