Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjätteklassare startar insamling för Ursula

Tre sjätteklassare på Solängsskolan vill hjälpa Ursula Engstrand som lurades av en spådam och nu riskerar att bli vräkt.
– Vi vill visa att barn också kan göra bra saker, säger Liselotte Boustedt.

I tisdags och onsdags berättade GD om Ursula Engstrand vars hus nu ska säljas av Kronofogden.

Orsaken är att Ursula Engstrand blivit lurad på en massa pengar av en spådam. Nu har hon skulder som hon inte klarar av att betala.

Hedvig Lannsjö, Liselotte Boustedt och Hanna Östblom går i Solängsskolans musikklass 6b. När de läste om Ursula Engstrand i tidningen bestämde de sig för att försöka hjälpa till. Nu ska de samla in pengar på alla sätt de kan och skänka till henne.

– Vi kanske inte får ihop till hela skulden, men några tusen i alla fall, hoppas Liselotte Boustedt.

– Vi har ringt till Ursula och pratat med henne, hon blev rörd och tyckte att det vi skulle göra var jättesnällt, säger Hanna Östblom.

Tjejerna tänker baka bullar och sälja, försöka samla in pengar på stan och sälja majblommor och donera sina tio procent till sin ”Ursula-fond”. Dessutom tänker de ringa runt till företag och privatpersoner och tigga bidrag.

– Vår lärare tycker att det här är ett jättebra initiativ, säger Hedvig Lannsjö.

– Men han trodde inte ens att vi skulle våga ringa till Gefle Dagblad, skrattar Hanna Östblom.

Det gjorde de uppenbarligen. Och nu hoppas tjejerna att fler vill hjälpa till och skänka en slant.

Eftersom Ursula Engstrand har beviljats skuldsanering ska alla hennes tillgångar gå till att betala av hennes skulder. Men Anders Cederberg på Kronofogdens skuldenhet i Östersund intygar att en välgörenhetsinsamling av det här slaget aldrig skulle drivas in.

– Formellt ska hennes uppgörelse omprövas om hon får ändrade inkomster. Men om skolungarna sålt bullar och fått in några tusen är min uppfattning att det inte betyder att hon fått det bättre ställt. Det är för marginellt och ska inte ändra något, säger han.