Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sju insläppta mål för Brynäs – igen

Brynäs åkte på sin femte raka förlust.
Och för andra hemmamatchen i rad släppte laget in sju mål.
– Det håller inte, säger Brynästränaren Tommy Jonsson i C More efter 4–7 mot Djurgården.

Stockholmslaget kom till bortamatchen i Gavlerinken med föga smickrande 10,71 procents effektivitet i powerplay på de 16 första matcherna för säsongen.

Den procentsatsen fick sig en bra skjuts uppåt då Djurgårdsbacken Marcus Högström skickade in 1–0 via en Brynässpelare i matchens första powerplay i slutet av första perioden.

Halvvägs in den andra kom Djurgårdens andra powerplaymål då Marcus Sörensen bar upp pucken från egen zon, släppte bakåt till en framstormande Michael Holmqvist som med kyligt prickskytte såg till att Djurgården var hundraprocentiga i numerärt överläge så långt i matchen.

Spelet – både Djurgårdens och Brynäs – var däremot allt annat än hundraprocentigt.

Om det var lite väl försiktigt spel i första perioden från båda lagen var det pangpanghockey i den andra. Eller spel med huvudet under armen, som Brynäs själva har beskrivit sitt lags insats i de fyra förlustmatcherna före den här femte raka förlusten.

Slarv, tappade puckar och bjudningar från det ena laget till det andra vid så gott som samtliga mål präglade matchbilden där det bland annat bara hann gå en dryg minut mellan Holmqvists vackra 2–1-mål och Brynäsbacken Niclas Anderséns 2–2-kvittering. Glödhete Andersén blev därmed tvåmålsskytt med sin andra fullträff för kvällen.

Två fullträffar blev det också för Djurgårdens Vjatjeslav Truchno (3–2 och 4–3) men målkalaset tog inte slut där.

Det hann bli en fjärde kvittering för Brynäs, en puck i tom kasse över hela isen för Djurgårdens Steve Saviano (6–4) och två mål av Mikael Samuelsson (5–4 och 7–4) också.

– Det känns oerhört tungt. Det var en otroligt märklig match och vi släppte in för enkla mål igen. Jag tycker att det kommer från ingenstans. Vi har mycket att jobba med i defensiven. Vi släpper in fem mål och två i öppen bur, det håller inte, säger Brynästränaren Tommy Jonsson i C More.