Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjukhuset får böta för sängari korridor

Men inget har hänt och därför begär nu verket att länsrätten dömer ut böter på 30 000 kronor till Landstinget Gävleborg.

Bristerna uppmärksammades redan i januari 2006, vid en inspektion av Arbetsmiljöverket. Det var på en geriatrikavdelning som sängar stod för tätt.

Sjukhuset fick tre och en halv månad på sig att se till att det fanns tillräckligt stort utrymme för att röra sig och ta sig fram kring sängarna. Men vid uppföljningsbesöket i januari i år var det fortfarande lika trångt och nu har Arbetsmiljöverket tröttnat på att vänta.

”Personalen ska inte, av belastningsergonomiska skäl, behöva flytta sängar för att kunna använda lämpliga arbetsställningar varje gång patienter har behov av behandling eller omvårdnad” skriver Arbetsmiljöverket i sin anmälan till länsrätten. Böterna kan komma att utdömas varje gång förbudet överträds.