Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjukvård på semestern

Annons

Jag har haft förmånen att inte behöva tampas med sjukvården, landstinget och försäkringskassan under mina levnadsår. Denna sommar har jag fått erfara hur det känns.

Ska man som sjuk under sommaren ha tålamod och överse med att landstinget också har semester? Är det så att tempot går ner under sommaren? Landstinget är stort och har många avdelningar. Inom vissa områden kan detta fungera väl men jag har fått erfarit att det inte fungerar väl i mitt fall.

Att bli sjuk en månad innan semestrarna börjar och bli lovad vård och sjukpenning och ingenting händer. Att som sjukskriven själv få ringa och jaga vård och sjukintyg, är det på grund av att semestrarna närmar sig eller är det verkligen det patienten får erfara under hela året?

Ja, om så är fallet, då behövs en översyn och uppställning för en organisation som ger ett bättre omhändertagande av patienten. Det är tur att det finns anhöriga som kan gå in och ge stöd och hjälp där det behövs i den redan så tunga situation som en sjukskriven befinner sig i. Den som inte har det stödet, hur går det för den personen? Ett tillfrisknande tar också längre tid vilket kostar samhället pengar.

Är jag ensam

om denna erfarenhet?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare