Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjundeklass fick se porr

När läraren lämnade klassrummet för att hämta fler vuxna passade flickan på att ladda ner en porrfilm från internet och sedan visa den för klasskamraterna.
– Eleverna tog illa vid sig, säger Uno Axelsson, rektor på Stigslundsskolan.

Det fortsätter att vara stökigt på hans skola. Enligt rektorn är det tio elever i alla tre årskurserna som står för turbulensen, men händelsen förra tisdagen skedde i en sjundeklass.

Eleverna lyckades provocera läraren så mycket under en lektion att han gick för att hämta hjälp. När personalen återvände till klassrummet visades grova sexscener på filmduken. Flera elever hade tagit illa vid sig.

– Vii har varit i kontakt med elevens föräldrar, säger Uno Axelsson.

Däremot känner han inte till att elevernas reaktion skulle ha fotograferats. Det finns uppgifter om att så ska ha skett och att bilderna sedan ska ha lagts ut på internet tillsammans med hånfulla kommentarer.

Skolan har nu satt in en extra resurs i den aktuella klassen.

Porrfilmshistorien är en i raden av händelser på skolan. För någon vecka sedan slängde några killar i åttan in en smällare i det postfack där biblioteksböckerna återlämnas. Den händelsen är polisanmäld.

– Skadegörelse har vi hela tiden. Vi kommer inte tillrätta med problemen, säger Uno Axelsson.

Under läsåret har skolan fått hjälp av både polisen och socialtjänsten och en person från resursskolan arbetar med vissa elever. Dessutom har föräldrarna haft möten och ställt upp ordningsregler. De har också varit i skolan under lektionstid.

– Föräldrarna har verkligen varit med och pratat med eleverna, säger Uno Axelsson, som ändå kan förstå synpunkten att skolan inte har gjort tillräckligt för att skapa ordning.

– Så här i efterhand kan man ju säga det.

Han poängterar också att det handlar om några få elever som är stökiga och att situationen upplevs som jobbig av andra elever. De tycker inte att de får arbetsro och att de inte får utrymme att lära sig saker. I andra klasser är det inga problem alls.

Polisen kommer att fortsätta besöka skolan och lärarna och annan skolpersonal försöker vara ute i korridorerna så mycket som möjligt under rasterna. Skolan kommer också att anställa en elevcoach. Enligt annonsen ska personen arbeta med utåtagerande elever och samtidigt vara en förebild för dem.