Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skadad Edlund har börjat träna

Hallå där, Christoffer Edlund, 24, SAIK:s skyttekung som för drygt fem veckor sedan bröt fotleden i en match mot Bollnäs och rapporterades bli borta minst tre månader. Redan efter två veckor slängde han gipset.

Annons

Hur är läget?

– Jodå, skapligt. Rehaben går bra tycker jag. Förra veckan kunde jag börja springa i vatten och det är ju lite roligare när man kan röra på sig i stället för att bara ligga still.

Men du har alltså slängt gipset redan. Är läget ljusare än du beskrev tidigare, när du var orolig för att hela säsongen var över?

– Nä, det är inget som har ändrats överhuvudtaget.

– Jag skulle ha gipset i sex till åtta veckor, men för att komma igång och rehabträna fick jag en sån här stövel som går att ta av och på som man vill. Den ska jag ha i fyra till sex veckor till.

– Den 20 december ska jag in och röntga och se om det har läkt ihop som det ska. Efter det får vi se. Jag har givetvis som mål att kunna spela några fler matcher den här säsongen, för så pass kul tycker jag att det är.

Vad gör du mer för rehab förutom att springa i vatten?

– Jag kör cykel på lätt belastning och kör med rep, red core, borta hos Ola Rehn vid rehabcentret i Göransson Arena. Så det finns att göra.

Konditionen håller du igång, alltså?

– Nja, det är väl ingen jättekondition jag får av det här. Men det är bättre att börja lite smått nu i stället för att sätta igång först när det har läkt.