Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skallskadad man dumpad vid akuten

Två okända män lämnade av en 32-åring vid akutmottagningen – han visade sig ha en allvarlig skallskada och fick föras till Akademiska sjukhuset i helikopter.

Annons

Det var under tidig söndagsmorgon som två män dök upp vid akutmottagningen. Med sig hade de en blödande 32-åring.

De förklarade att de hade blivit oroliga när deras kompis börjat blöda från näsa och öron – och sedan försvann de från platsen.

Men skadan visade sig vara betydligt värre än vad duon gett sken av. Akutpersonal konstaterade att mannen hade fått en allvarlig skallskada – och beslutade att han skulle transporteras till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Polisen har öppnat en förundersökning om synnerligen grov misshandel.

– Den skadade mannen har ännu inte hörts. De uppgifter som vi har fått är att han är allvarligt skadad, säger Peter Jernqvist, förundersökningsledare vid Gävlekriminalen.

Den 32-årige mannen är hemmahörande i en ort i nordligaste delen av Sverige. De som lämnade av honom uppges vara i ungefär samma ålder som honom, men polisen vill i nuläget inte släppa signalement på männen.

Det ska finnas gott om övervakningskameror vid akutmottagningen. Men när utredarna skulle undersöka upptagningarna kom bakslaget:

– Kamerorna har inte inspelning, säger Peter Jernqvist.

Hur går ni vidare?

– Vi jobbar brett och förutsättningslöst för att ta reda på vad som har hänt. Vi försöker få kontakt med männen som lämnade av honom och väntar på besked från läkare om den skadades tillstånd.