Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skalvet i Japan skrämde Christoffer

Japan skakades av ett kraftigt jordskalv på söndagen.

Christoffer Wiklöw som pluggar i Tokyo hann bli riktigt skraj.

Annons

Fem i åtta på kvällen japansk tid började sängen skaka och slå i väggen i lägenheten där tjugoåriga Gävlebon Christoffer Wiklöw bor. Det var det tredje jordskalvet under hans knappt två månader i Tokyo.

– Sen blev det bara starkare och starkare och då tänkte jag att det kanske är dags att sätta sig i säkerhet.

Han ställde sig i dörren som han tagit reda på att man ska göra.

– Krukväxterna svajade och dörrar och fönster skallrade. Då blev man faktiskt skraj.

Efter någon minut slutade marken att skaka och efter det har det bara varit mindre efterskalv. Enligt tidningen Dagens nyheter uppmätte jordbävningen, med epicentrum på Izu Islands cirka 320 kilometer sydväst om Tokyo, mellan 6,9 och 7,1 på Richterskalan. Christoffer Wiklöw säger att det är ett kraftigt skalv, men enligt de japanska nyheterna har varken människor eller hus skadats.

Han läser japanska och räknar med att stanna i minst ett år. På skolan har de övat på vad de ska göra om det blir en stor jordbävning, och efter söndagens skalv ska han ta reda på mer om vad han ska göra om det inträffar ett utanför skoltid.