Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skäms för er obefintliga bevakning av ridsport!

Annons

Skäms GD och AB för er obefintliga bevakning av ridsport i länet. Behöver det påpekas att ridsport är den näst största sporten i antal utövare efter fotboll?

Ska våra ryttare dagligen behöva svara på frågan "Har du/ni slutat rida?" på grund av er nonchalans?

Våra ridklubbar deltar i högsta elitserien i laghoppming med fina placeringar individuellt. Så bevakning borde vara intressant.

Ridskolorna är dessutom stabila ungdomsgårdar där man lär sig gemenskap, hänsyn och ledarskap. Det har näringslivet nytta av i framtiden. Handikappridning är också en mycket viktig del av gemenskapen.

Bevisligen har ridsporten stor uppslutning coh styrka som när Peder Fredriksson nominerades och vann Jerringpriset.

Tänk om vi skulle använda den styrkan som protest och avsluta våra prenumerationer! Kom nu inte och säg att "ni kan väl skriva själva" för vi har inga resurser. Ni bevakar ju vilken gärdsgårdsserie som helst.

Skärpning under 2019!

WP

Svar direkt: Hej. Tråkigt att du upplever det så.

Dessvärre är det lite mer komplext än att bara titta på antalet utövare. Vi utgår inte från detta rakt av, utan det är fler parametrar som är viktiga.

I vårt uppdrag ligger att berätta om det som berör och engagerar så många av våra läsare som möjligt. Vi har generellt haft svårt att nå det med ridsporten – trots flera satsningar och försök.

Jag ifrågasätter inte nivån på ridklubbarnas tävlingsverksamhet, givet är att den är hög. Jag är också med dig helt vad gäller ridklubbarnas viktiga funktioner.

Generellt kan man säga att tävlingsreferat väldigt sällan, från flera sporter, ger någon högre läsning.

Jag delar inte din bild av att vi bevakar gärdsgårdsserier, snarare är det så att vi just nu har ett ganska snävt urval och går på det som engagerar mest.

Mitt förslag är, med bakgrund av att ni har svårt att skriva själva vilket jag också förstår, att vi får in tips på bra journalistik att göra kring utövarna/ridklubbarna. Intressanta berättelser skriver vi gärna!

Rikard Bäckman

nyhetschef Sport

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons