Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skämten haglar i dag

Prinsessbröllop, hundbajs och en norrman som hävdar att han är Mållgan. Årets aprilskämt är av helt skilda slag. Men nästa år kan det vara slutskämtat. Eller är EU-direktivet också på skoj?

Slarviga hundägare bör tänka sig för en extra gång innan de smiter från högen av träck som voffsingen lämnat efter sig. I England provas en metod för att via DNA ur hundbajs fastställa hundens identitet och därigenom spåra ägaren via hundregistret.
– Så här års får vi in många klagomål från fotgängare som trampar i hundbajs. Det vore skönt att komma till rätta med det, säger Breton Canem på Sundsvalls kommun till Sundsvalls Tidning.

Upsala Nya Tidning kommer med scoopet att bröllopet mellan prinsessan Victoria och blivande prins Daniel ska hållas i Uppsala domkyrka. Orsaken är att Storkyrkan i Stockholm är för liten. Dessutom omges Storkyrkan av Gamla stans trånga gränder, vilket försvårar säkerhetsarbetet. Uppsala har dessutom något extra att locka med: en ny och avancerad orgel som klarar att framföra bröllopskantater som de flesta andra kyrkors orglar inte mäktar med.

Minns ni förresten värmlänningen som friades från anklagelser om rattfylleri efter att ha påstått att Mållgan hade kört hans bil? Denne Mållgan ska ha varit cirka 120 centimeter lång, haft långt hår och brutit på norska. Nu talar ”Mållgan” ut i Värmlands Folkblad. Han har drabbats av dåligt samvete och vill erkänna sitt dåd.

Flera tidningar skämtar om vindkraftverk. Dalarnas Tidningar presenterar dansk forskning som visar att vindsnurrorna får jorden att snurra långsammare. Konsekvensen blir att dygnet blir längre och systemet med timmar och minuter måste förändras.

Dagens Nyheter berättar om ett vipkort som ska ge innehavarna tillträde till särskilda vagnar i tunnelbanan och förtur vid påstigning i bussarna. Den 4 maj öppnas gräddfilen till kollektivtrafiken. Och EU-direktivet då? Jo, enligt VLT har EU beslutat att införa ett förbud mot ”vilseledande nyheter i press radio och tv”. Skämten kan nämligen vara skadliga för människors tilltro till myndigheter och massmedier. Tro't om ni vill.