Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skandaltacklingen

Seger med 3–1 – men Timrås landslagsback Sanny Lindström fick det ändå att koka i Brynäs omklädningsrum efter en ful knätackling på Pavel Brendl.
Efter matchen låstes dörren.
– Det är upprörda känslor därinne. Vi behöver alla tagga ner lite innan vi släpper in någon, säger Leif Boork.

Brynäs omklädningsrum var låst en lång stund. Bara assisterande tränaren Olof Östlund smög sig ut – för att gå in till domaren.

Efter ett tag kom Boork ut.

– Det är klart att vi är upprörda när något sådant här händer. De spelar ju vårdslöst hela sista perioden. Vi har fullt upp med att hålla oss lugna. Nu efter matchen behövde vi några minuter för att kyla ner oss lite, säger Boork.

Lindström kom snett in i en situation och benet for ut och knäet träffade Pavel Brendl.Tjecken gick ner för räkning liggande på alla fyra.

När vi fick komma in i omklädningsrummet var spelarna fortfarande upprörda. Pavel Brendl låg fortfarande på golvet och fick behandling.

Sannys obegåvade handling fick nye finske backen Markus Kankaanperä att se rött. Kankaanperä såg sig tvungen att ge Sanny en omgång för tilltaget och hoppade på honom. Upprörda känslor på isen och i båset. Det kulminerade i ett riktigt rallarslagsmål.

Det är inte första gången Sanny sänker en spelare i Brynäs.

Björn Danielsson minns Mästarcupen i Norrtälje för två år sedan.

– Det var ungefär en liknande situation som den här. En omotiverad tackling som kostade mig ett skadat inre ledband. Jag fick hela försäsongen förstörd och de tog två månader innan jag var tillbaka, säger Björn.

Nu hade Brendl och Brynäs turen på sin sida – trots allt. Undersökningen visade att det rör sig om en lårkaka.

Det gick inte lika illa som för Björn Danielsson. Brynäs massör Glenn Hellström vågar knappt tänka på vad som kunnat hänt.

Brynäs dyrgrip – truppens bäst betalde – borta i en träningsmatch i slutet av augusti...

– Om det varit knät hade det varit kört för hela säsongen. Jag befarade att det var så då jag såg Brendl ligga där ute på isen, säger Hellström.

– Det är bara en lårkaka. Då säger jag bara inom situationstecken. Det kan vara nog så besvärligt att komma till tals med en lårkaka.

Hur länge Brendl blir borta är det för tidigt att säga något om.

– Kan ännu inte bedöma hur stor blödningen är. Men vi kan räkna med runt två veckor.

Sporten fick tag i Lindström men han var inte så pigg på att prata:

– Det var inte meningen. Var inte ut efter att skada någon. Mer än så har jag inte att säga.