Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skanska bygger Fullriggaren

Idag tas första spadtaget för bygget av Gavlegårdarnas höghus Fullriggaren på Gävle strand. I början av 2011 ska drygt 30 nya lägenheter stå klara för inflyttning i tolvvåningshuset. Skanska blir byggherre.

Gavlegårdarna och Skanska har i veckan kommit överens om ett avtal för bygget av tolvvåningshuset Fullriggaren vid Alderholmsbron. Vad prislappen blir för bygget ville ingen av parterna avslöja i går. Efter att det första spadtaget formellt har tagits i dag så ska Skanska komma igång med markarbetena inom kort.

– Vi räknar med att markarbetena kommer att ta ungefär två månader. Under hösten kommer vi att arbeta med grunden och med att bygga två våningar garage. Ambitionen är att bygget av själva huset ska inledas i början av nästa år. Vi räknar med att hela huset ska stå klart i början av 2011, säger Stefan Canderyd, distriktschef på Skanska.

Fullriggaren kommer att innehålla drygt 30 lägenheter, kontor, konferenslokaler och lokaler för butiker, caféer eller annan kommersiell verksamhet i bottenplanet.

Enligt Skanska har det inte varit några större problem att komma överens med Gavlegårdarna om förutsättningarna och prislappen för bygget.

– Det har inte varit några stora saker som varit svåra att enas om. Det har varit helt vanliga förhandlingar med diskussioner där vi har kommit överens, säger Stefan Canderyd.