Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skärm skyddar kort och kod

SANDVIKENEn skärm och du slipper insyn när kunden ska ta ut pengar från bankomaten.

Annons
- Jag satt och tittade på tv när jag såg hur enkelt tjuvarna lurade åt sig bankkoden av oskyldiga människor, berättar Kalle Wallin i Sandviken. Det tog någon dag innan jag klurade ut en lösning och nu sitter den framför bankomaten hos Handelsbanken i Sandviken.
Det handlar om en böjd skärm som kunden ställer sig innanför och kan sedan utföra sina bankärenden utan att någon obehörig kan se koden.

Prototyp
Kalle Wallin och Ulf Larsson, Storvik, har nu tagit fram en prototyp som nu testas.
- Men vi har redan tagit fram en förbättring, säger Kalle.
På Handelsbanken är man glad att det finns iderika människor.
- Den här idén är inte så tokig, säger säkerhetsansvarige Christer Svensson på Handelsbanken i Gävle. Men jag vill samtidigt säga att vi har andra lösningar hur vi ska kunna skydda våra bankkunder. Vi måste helt enkelt göra något så att inte oskyldiga människor drabbas av tjuvar.
Christer Svensson har också hört sig för hur handikapporganisationer ställer sig till skärmskyddet. Det är framför allt synskadade som kan få problem.