Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skärpt säkerhet på akuten

Akutmottagningen på Gävle sjukhus skärper säkerheten under Cityfesten. En väktare är placerad på mottagningen för att kunna ingripa mot våldsamma besökare.

Under Cityfesten ökar risken för att det uppstår våldsamma och hotfulla situationer vid akutmottagningen. För att skydda personal, patienter och anhöriga har landstinget därför ordnat så att en särskild väktare finns på mottagningen kvälls- och natttetid.

– Vi har normalt en väktare på sjukhuset. Men vid till exempel Cityfesten, midsommarhelgen, julhelgen och skolavslutningar förstärker vi med ytterligare en väktare som är stationerad på akuten, säger Christer Magnusson, säkerhetscontroller på landstinget i Gävleborg.

Enligt Christer Magnusson finns ett behov av ökad säkerhet under den här typen av ”riskhelger”.

– Våldet har generellt sett ökat kraftigt på akutmottagningen de senaste åren. Värst är det just under den här typen av helger då det dricks mycket alkohol, säger han.