Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skateboardåkarna får park i Sandviken

– Det här kommer att betyda jättemycket.

Det säger Johanna Karlsson när grävmaskinen tagit det första spadtaget till Sandvikens nya skatepark.

2,1 miljoner kronor satsas.

Sandviken har haft områden för skateboardåkare i flera omgångar under årens lopp, men det som nu ska byggas blir något helt annat. Anläggningen blir 600 kvadratmeter och i betong. Ungefär 250 ungdomar har varit med och tyckt till. Det mesta av arbetet har skett via en grupp på Facebook, där skisser har lagts upp och diskuteras.

– Det här ser grymt bra ut, säger Timothy Lindgren när han tittar på skisserna.
Han är glad över att det äntligen blir en riktig park i Sandviken, så att han slipper åka till Gävle. Det är för långt och för dyrt att ta sig it.
– Vi brukar åka bakom Ica Maxi och Willys, men de har sagt till oss flera gånger. Jag kommer att vara här hela sommaren, det här är det enda jag gör.
Skateparken ska ligga bredvid Göransson Arena, på ett område som varit outnyttjat. Här finns ingen som kan bli störd av åkandet. Toaletter och att det rör sig många människor i området så att det blir tillsyn är andra fördelar med området.
Johanna Karlsson är också nöjd med hur planerna ser ut. Men det finns en liten nackdel.
– Jag vill att den ska vara klar nu!

De 2,1 miljoner kronor som parken kostar tas ur kommunens kassa. Upphandlingen av markarbetena pågår och enligt Mikael Reijer, chef för tekniska kontoret är det meningen att arbetet ska kunna påbörjas inom två veckor.
– Sedan börjar vi bygga så snart det blir tillräckligt milt, i mars kanske.
Projektledaren Fredrik Nilsson var en gång i tiden ordförande för skateföreningen i Sandviken. Numera är han ekonomistudent och den som ansvarat för att ta fram skisserna. Han är nöjd med placeringen.
– Jernvallen har ju alltid varit ett område för spontanidrott.
Senast till midsommar 2011 ska parken vara klar.