Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skickade känsligt brev på fel sätt - JO-anmäls

En kvinna i Sandviken JO-anmäler en tjänsteman på försäkringskassan. Tjänstemannen skickade känsliga uppgifter om ett av kvinnans barn utan att klistra igen brevet.

För några dagar sedan fick kvinnan brev från en tjänsteman på försäkringskassan. Brevet var skickat som B-post och inte igenklistrat utan bara invikt på baksidan. Brevet innehöll handlingar rörande en omprövning av beslut om vårdnadsbidrag. Kvinnan anser att i ungefär tio dagar har brevet med känsliga uppgifter om ett av barnen varit läsbart för envar som varit i kontakt med brevet.

När hon tog kontakt med tjänstemannen som skickat brevet fick hon till svar att tjänstemannen aldrig klistrade igen kuverten, men att rutinerna tydligen var annorlunda.

Det var något som tjänstemannen missat. Kvinnan som fick brevet anser att tjänstemannen handlat oansvarigt och agerat både slött och slarvigt. Hon har därför anmält tjänstemannen till JO.