Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skilda entréer ger öltillstånd

GÄVLE Det ska gå att dricka öl vid nybyggda bowlinghallen på Vinbärsvägen i Sätra. Men tillståndet kräver att bowlande skolbarn inte ska kunna få syn på öldrickarna.

Annons
Stefan Gebara, som tidigare drev en livsmedelsbutik i anslutning till sin pizzeria, har nu byggt bowlingbanor på den lediga yta där affären låg. I samband med de nya banorna ansökte Gebara om utökad serveringsyta där man kunde dricka alkohol.
I går fattade socialnämndens serveringsutskott det väntade beslutet. Man säger ja till en större servering, under förutsättning att flera villkor uppfylls.
Restaurangen och bowlinghallen ska ha skilda entréer. Glaspartierna som skiljer lokalerna åt ska även hindra insyn så att bowlande skolbarn inte ser gäster i restaurangen dricka alkohol. En dörr mellan lokalerna ska var stängd. Dessutom ska bowlarna slippa se alkoholreklam när de är på banorna.
Stefan Gebara var tidigare kritisk till att behöva ha separata entréer men sa till Gefle Dagblad att han skulle rätta sig efter beslutet.

Mats Hedström
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se