Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skivrecension: Markus Berjlund har tagit ett steg till i sitt låtskrivande med "Du duger"

Markus Berjlund har tagit ett steg till i sitt låtskrivande tycker GD:s recensent som utdelar 4 av 5 i betyg.

Markus Berjlund & Paradiset - ”Du Duger”

(Viskningar & Vrål)

Betyg: 4 av 5

POP/ROCK ”Hon sitter på sitt rum, hon har stängt sin dörr, hon har tänt en eld i sin papperskorg, där brinner samhällskunskapen och matematiken” Markus Berjlund är precis som jag i möte med elever varenda dag.

Markus är precis som jag både glad och förtvivlad i våra möten med ungdomarna. På den nya sex-spårs skivan är titellåten en finfin beskrivning av vad man vill säga till ungdomar man möter. Låten är inte bara en fin berättelse utan även en bra poplåt i ett snyggt arrangemang.

De andra fem låtarna är inte heller så dumma, jag tycker Markus Berjlund har tagit ett steg till här och det är riktigt roligt, han har länge varit en bra historieskildrare men kanske är det lättare att fixa sex spår som håller bra kvalité än ett helt album eller så har han bara blivit bättre helt enkelt. Jag gillar mycket av det jag hör här och titellåten förtjänar att nå ut till många många fler.

Läs mer: Ismael spelar på Born This Way under Pride: "Det finns fortfarande de som säger att man borde skämmas"

...

Singeln "Du Duger" på Spotify.

Peter Alzén