Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skogs-Jan i ny konkurs

SANDVIKEN
I lite mer än sex månader var Jan Eriksson, Skogs-Jan, tillbaka i skogsmaskinsbranschen.

- Men nu är det slut, suckar Skogs-Jan. Företaget tvingades i konkurs och nu har all verksamhet upphört. Det handlar om en konkurs i flermiljonklassen.
Redan när Skogs-Jan klev in i Alcab THT i februari visste han att ekonomin var dålig i företaget. Skogsmaskinsbranschen har inte varit direkt lysande de senaste åren.

Trodde på Terri
- Men jag trodde på den lilla behändiga Terri-maskinen som vi hade rätten till i Sverige, säger Skogs-Jan. Meningen var att maskinen skulle byggas i Tärnsjö och där en viss verksamhet även skulle bedrivas i mina lokaler i Österfärnebo.
Skogs-Jan hade privata finansiärer med sig när han gick in i företaget. För två år sedan tog Anders Wall, finanskung på 80-talet, kontakt med Skogs-Jan med baktanke att denne skulle driva företaget vidare.

Positiva tongångar
- Utan att nämna några namn så hoppade personen med riskkapitalet av först, förklarar Skogs-Jan. Trots det såg jag optimistiskt på framtiden eftersom jag fick positiva tongångar från statliga myndigheter.
Själv blev det kostsamma månader för Skogs-Jan. Han uppskattar sin förlust till minst 600 000 kronor.
- Jag var ändå villig att gå in med nya friska pengar i bolaget, men ensam kunde jag inte dra hela lasset, menar han.
Förutom försäljningen av Terri-maskinen kommer också butiken i Morgongåva att läggas ner med bland annat en mindre hotellrörelse. I butiken såldes bland annat snöskotrar och fyrhjulingar.
- Det här var andra konkursen för mig och det känns inte alls bra, menar han. Jag blir 58 år i år, men jag ger inte upp så lätt.
Det finns nämligen nya planer i en helt ny bransch.
- Jag ska göra ett race till och det blir inom kosttillskottsbranschen, skrattar Jan Eriksson. Jag har redan träffat intresserade företag och vi får se hur det blir i framtiden.
JÖRGEN LARSSON