Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skola med närhet till Boulognern

GÄVLEFriskolan Trettiotio kan öppna på Byggmästargatan till hösten.Efter bakslaget med Silvanums lokaler har skolan nu hittat en nästan lika bra lösning, enligt initiativtagaren Gunn-Britt Hult.

- Läget i sig har samma närhet till Boulognern, säger hon nöjt.
De tilltänkta lokalerna ligger i ett gammalt hus på Byggmästargatan. Nära grönområdet Boulognern och kollektivtrafiken precis som Gunn-Britt Hult vill ha det.
Hon är mycket nöjd, och hoppas att hennes dröm nu äntligen ska bli verklighet.
- Det här känns oerhört postitivt. Det hänger egentligen bara på att kommunen måste ändra inriktning på lokalerna från kontor till skola, säger hon.
Trettiotio-skolan fick vid årsskiftet tillstånd från skolverket att öppna friskola i Gävle.
Sedan dess har Gunn-Britt Hult med ljus och lykta letat efter lämpliga lokaler. Hon hade länge siktet inställt på Silvanums lokaler, men fick nyligen nej från Brynäs byggnads AB.
Trettiotio är Gunn-Britt Hults eget koncept. Det går ut på att personalens 40 arbetstimmar delas i två block. 30 timmar undervisning och tio timmar personlig utveckling, till exempel via mental och fysisk träning.
Ett sextiotal elever i åldrarna sex till tolv år står i kö för att börja i skolan. Och Gunn-Britt Hult tror att det kan vara lagom till en början med tanke på lokalernas storlek.
Nu får hon bråda dagar för att få allting klart inför terminsstarten. Någon semester blir det inte tal om.
-Nej, men det var inte tänkt heller. Det här är ju målet. Jag har väntat i fem år på att det ska starta. Det kommer att bli en jobbarsommar, säger hon.
Och hon låter inte alltför missnöjd.
MAGNUS LUNDQUIST
026-159630
magnus.lundquist@gd.se