Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolavslutningen ett rent nöje

GÄVLEInfinite Mass, Mendez, lokala band och musikaler spelar på årets nyktra skolavslutning i Furuviksparken.Liksom i fjol ingår buss och åkband i biljetten.

- Vi tänkte försöka upprepa succén. Funkar det bra i år också hoppas vi att det ska bli en tradition, säger Lars Blomstedt på Kultur och fritid.
Förra året flyttade den drogfria skolavslutningsfesten från Boulognern till Furuvik. Det gick bussar från Vasaskolan och fritidsgårdarna i ytterområdena och eleverna fick blåsa i alkomätare innan de klev på. Lars Blomstedt berättar att 3 700 firade sommarlovet i Furuvik utan en enda incident, även om några fick nej i entrén eftersom de var påverkade och vakterna samlade ihop tidigare gömda flaskor. Också polisen var nöjd eftersom det var lugnt både i stan och i Boulognern.
Arrangörerna Gävle kommun, Stolt & Nykter och Furuviksparken satsar därför på samma upplägg i år. Biljettförsäljningen är i gång och redan har kommuner i Hälsingland, Dalarna, Uppland och Västmanland hört av sig och vill komma med.
Förutom disko blir det spelningar med Infinite Mass och Mendez på den stora scenen. På de mindre scenerna uppträder fritidsgårdarna med Helges band och Gastric Ulcer, musikalerna Glorius och Hora, vem fan är det. För de sextio kronor som biljetten kostar får eleverna också ett åkband och kan prova årets tre nya åkattraktioner, en barnberg- och dalbana och två lite häftigare snurrupplevelser.
Kultur och fritid räknar med att satsningen kostar 350 000 kronor. Själva ställer de upp med 100 000 kronor, 40 000 kronor blev över i fjol och 100 000 kronor har hittills kommit in från sponsorer. Resten står elevernas biljettpris för.
- Vi har skickat sponsorbrev till 80 företag, men intresset har varit svalt, säger Lars Blomstedt.
- Vi gör det här till självkostnadspris. För oss är det jätteintressant, vi möter en ny målgrupp, säger Tom Widorson, VD för Furuviksparken.
ANNA BAGGE