Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolbibliotek och läslust finns kvar

Sofiedalskolan kommer även i fortsättningen att ha skolbibliotek. Vårt skolbibliotek är, till skillnad från många andra skolors integrerat i filialen till Stadsbiblioteket. De allra flesta skolor har ett bibliotek i skolan som skolan sköter helt själv.

Att Sofiedalseleverna har haft så stor tillgång till biblioteket beror alltså delvis på att de har kunnat nyttja biblioteket under ordinarie öppettider.

Under kommande läsår kommer skolbiblioteket att skötas av lärare som får det uppdraget som en del av sin tjänst. Bemanningen från skolans sida kommer att minska från dagens nivå, beroende på den ekonomiska situation vi befinner oss i.

Alltså; skolbiblioteket är kvar, liksom läslusten, och där har vi tillsammans, skolan, biblioteket och föräldrar en uppgift att värna om. För ytterligare frågor kring detta eller andra funderingar, förslag och synpunkter är ”Orolig förälder” mer än välkommen att ta kontakt med mig.

Med önskan om en riktigt skön sommar till alla elever och föräldrar!

rektor, Sofiedalskolan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare