Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skoldatorer i fokus i Sandviken

SANDVIKENJust nu pågår rikskonferensen Datorn i Utbildningen på Jernvallen i Sandviken.

Annons
Flera hundra pedagoger, skolledare, föreläsare och utställare möts under två dagar för att diskutera, inspirera och inspireras.
- Det viktiga är att man inte låter sig överväldigas av ny teknik utan hela tiden frågar sig vad barnen får ut av det här, säger Lotta Delin, skolutvecklare i Sandvikens kommun och under två år ordförande för föreningen Datorn i Utbildningen.

Märks i skolarbetet
Ordförandeskapet, liksom själva konferensen, flyttar vart annat år till en ny kommun, för att så många som möjligt ska kunna delta.
I årets konferens, den första av två i Sandviken, är knappt hälften av deltagarna från Sandviken. Det tror Lotta Delin kommer att sätta avtryck i skolan redan till hösten.
- Konferensen innebär mycket ny kunskap och förhoppningsvis kommer diskussionerna som startar här fortsätta på skolorna, säger hon.

Språkvårdsföreläsning
Den allra första föreläsningen, om ungdomsspråk, hölls av Catarina Grünbaum, språkvårdare på Dagens Nyheter. Hon menar att datorerna kraftigt har ökat ungdomars skrivande, och ser det som positivt.
- Många vuxna tror att ungas språk är väldigt begränsat, men jag tror att det är mycket mer komplext än vi förstår. Min förhoppning är att vårt skriftspråk med alla gamla fantastiska ord bevaras vid sidan av ungdomarnas nya chatspråk, säger Catarina Grünbaum.

HANNA JANSSON
026-277593
hanna.jansson_gd.se