Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolpersonal på specialkurs

SANDVIKEN
Under två dagar har 90 personer med anknytning till förskolan och skolverksamheten i Storvik varit på kurs i Tällberg.

Det som behandlats är specialpedagogik med fyra områden nämligen mobbning och våld i skolan, koncentrationen, matematik och läs- och skrivsvårigheter kopplat till kvalitetsarbete.

Ekonomisk hjälp
- Vi har kunnat göra det här med ekonomisk hjälp av EU:s växtkraft mål 3, säger Kerstin Palmér som startade projektet på Hedängsskolan år 2000. Då som en analys av kompetensutvecklingbehovet för att kunna hantera alla problem som finns i skolan.
Under de två dagarna har en professor och tre adjunkter från Högskolan varit med och haft föreläsningar.
- Det visar sig att av de 150 barn som tillfrågades om mobbning i årsklasserna tre till sex så svarade 19 procent att de kanske blivit mobbade, säger Kerstin Palmér, som gjort utredningen. Och en procent känner att de mobbas. Det betyder att 1,5 barn utsätts för mobbning och det är inte bra.

Framtida problem
Enligt Kerstin Palmér handlar det om ett framtida samhällsproblem.
- Många våldsverkare har blivit mobbade som barn och deras aggression kommer fram i vuxen ålder. Så visst behövs det utbildning i ämnet.
Det gäller att sträva efter nolltolerans.