Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skön midsommarmusik på Sätrahemmet

Först såg det inte ut att bli något midsommarfirande för de boende på Sätrahemmet i Gävle. Då tog några anställda tag i saken och sökte fondpengar för att kunna bjuda de boende på folkmusik från Testebogänget. Ett inslag som uppskattades av de boende som klappade takten till den svängiga musiken.

När de ordinarie musikerna inte kunde komma till den traditionella midsommardansen på Sätrahemmet så såg de boende ut att gå miste om midsommarfirandet. Men sjuksköterskorna Louise Löf och Anna-Carin Jonsson tog tag i saken och sökte fondmedel ur Kapten Gustav Nilssons minnesfond och fick pengar till att ordna något för de boende på midsommar.
Pengarna använde de till att hyra in Testebogänget som gick runt på avdelningarna och spelade för de boende på midsommarafton. Och underhållningen var uppskattad både av de boende och av musikerna.
- Det är kul att få komma ut såhär och glädja människor, säger Åke Wallner i Testebogänget.