Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skönsång och celluliter när Concentus showade

SANDVIKENMusik ska byggas utav glädje inledde kören Concentus i Västanbygården på lördagen och bevisade under dryga två timmar att just så är det. I deras Musikkavalkad blandades sprittande spralligt med lågmält och finstämt.

Annons
Och visst förstod publiken att damerna i kören längtade förbi måndag, tisdag, onsdag som de sjöng, för att äntligen vara framme vid torsdagen och körträningsdagen.
Körledaren och Högbo-kantorn Lotta Petersson lockade inte endast fram total sångglädje från de trettiotalet kördamerna utan också en imponerande andel spex och humor.

Kantorn i Afrodite
Själv trivdes hon både framför kören och i silvrigt lyxfodral som Afrodite-medlem i låten Never let it go.
- Lite annorlunda än i jobbet som kantor, skrattade Lotta Petersson.
Förutom skönsång i större och mindre konstellationer, där gästartisten Robert Sikström med Eva Mossberg bjöd på en utsökt variant av Iglesias/Houston's Could I have this kiss forever, hann också kören i träffsäkra texter driva med allehanda tidstypiska företeelser som kroppsfixering och cellulittyngda Spa-damer.

Komiska pistvakter
De var komiska pistvakter på Svartlien, regnigt blöta i Raindrops keep falling och eldigt varma i spansk Granada med Tomas Dunker som ackompanjerande spanjor.
Tomas Dunker hade också arrangerat, spelade saxofon och var kapellmästare för den fantastiska yngre gubborkestern som Lotta Petersson uppskattande beskrev dem.
Säker i sin sammanhållande roll var konferencieren Monica Blomberg.
Fyra föreställningar spelar gänget på Västanbygården, alla redan utsålda. På Folket Hus gör man 27 november sista föreställningen och där finns fortfarande en chans att få en glad kväll med Concentus. Av intäkterna delar kören generöst med sig till Lutherhjälpen, missionen och SKUT.
INGRID HILLSTRÖM