Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skönt - men framtiden är oviss

– Nu känns det jätteskönt!
Roya Gholami har precis sjungit studentsången och sprungit ut med sin klass NV3 i Stadsparken.
Hon var en av närmare 450 elever som tog studenten i Sandviken i går.

På himlen hängde molnen hotfulla, men som av ett under gjorde regnet uppehåll under hela den traditionella studentmarschen och under utsparken. Klockan elva kom eleverna ut ur kyrkan. De tågade längs med Köpmangatan och vidare till Stadsparken där ett hav av föräldrar, syskon och andra väntade.

– Det här är helt underbart, det går inte att beskriva! Det känns skönt, men samtidigt läskigt. Vad väntar nu? sa Linnéa Lindström innan hon blev överröstad av sin klass SP3B som sjöng ramsor.

Ida Andersson från Handels traineeprogrammet såg fram emot en sommar med jobb på Hennes och Mauritz.

– Till hösten har jag inga planer, men det löser sig nog. Jag tror att det går att få jobb om man bara anstränger sig tillräckligt mycket, sa hon.

Kanske var det vad hennes klass SMHP3 hade i åtanke när de sedan sjöng ”Det är vi som får jobben” till tonerna av ”Guantanamera” i Stadsparken.

Roya Gholami och hennes klasskamrater släppte upp ballonger i luften som ett sätt att säga hejdå till skolan och välkommen till framtiden.

– Det känns jätteskönt nu! Jag vet inte riktigt vad jag ska göra i framtiden. Men i sommar ska jag i alla fall åka till Grekland med några kompisar och bara ha kul! sa Roya Gholami.