Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skördewok

Annons

3-4 morötter

2 gula lökar

2 rödlökar

2 vitlöksklyftor

200 g blandade bönor

50 g cashewnötter

100 g torkade nudlar

1 dl mango chutney

1 dl vatten eller grönsaksbuljong

blandade blad till dekoration

rapsolja

salt och peppar

1. Koka upp ett par liter saltat vatten. Lägg i bönorna och låt de koka två-tre minuter. Därefter läggs även nudlar i kastrullen. Koka upp och låt allt koka ytterligare någon minut. Tippa upp blandningen i durkslag så de får rinna av och slå därefter tillbaka bönor och nudlar i kastrullen. Ringla över en knapp matsked olja och rör om.

2. Skala, om det behövs, och skär morötter och lök i mindre bitar.

3. Hetta upp en wok- eller stekpanna

. Slå i lite olja och woka/stek lök och morötter ett par minuter. Tillsätt nudlar och bönor, pressa i vitlöken och blanda allt under fortsatt stekning två-tre minuter.

4. Tillsätt chutney, vatten och nötter. Blanda allt i den heta pannan, ungefär en minut eller till dess chutneyn är riktigt varm (fräser mot kanten av pannan). Fördela på tallrikar eller på fat och garnera med blandade blad från persilja, småbladig sallad som

maché, mangold eller liknande.

Serveras med ris.