Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skräckfärd mitt i Gävle

GÄVLE
En bilförare spred skräck i centrala Gävle under några minuter på söndagseftermiddagen. Den yngre man som satt vid ratten körde mot flera enkelriktningar. På Kyrkogatan krockade han med en rad parkerade bilar.

Annons
Bilisten lyckades också klämma till minst en bil i rörelse. Föraren i den bilen hade just svängt in på Kyrkogatan när han mötte bilen mot enkelriktningen. Han styrde undan så mycket han kunde men blev ändå påkörd på bakskärmen. Paret i bilen klarade sig utan skador.
- Vi var bilen hack i häl men hann aldrig riktigt ifatt, säger Peter Wiman, vakthavande befäl på länskommunikationscentralen.

Polisen nerringd
Under vansinneskörningen på flera centrala gator, utöver Kyrkogatan även Nygatan, N Strandgatan och Parkvägen, blev polisen fullkomligt nerringd av personer som sett bilens, en Nissan, framfart. Ett par av dem var påkörda, övriga anmälare råkade bli vittnen till vansinneskörningen. Genom alla larmsamtal kunde polisen följa bilens framfart. Det var därför man fann den så pass snabbt i Andersberg. Men så dags var den övergiven.
Den eftersökta bilen, skattad men belagd med körförbud, hittades ganska kort efteråt övergiven på trottoaren vid vändplanen på Norrskensgatan i Andersberg. Den var rejält tillbucklad i fronten och på vänster framskärm.

23-årig gävlebo
Bilen ägs av en 23-årig gävlebo som är bosatt i en annan del av Gävle. Bilen, som inte var anmäld stulen, bärgades till polishuset för teknisk undersökning.
Under dagens lopp hörde fyra eller fem bilägare av sig till polisen för att anmäla skador på sina bilar. Alla hade blivit skadade på Kyrkogatan.
Enligt tidiga uppgifter ska upp till omkring tio bilar ha skadats av bilens framfart.
Polisen hade på söndagskvällen ännu inte lyckats få fatt i den man som är ägare till bilen.
- Det måste ha varit något fel på den som körde. Ägaren kommer säkert att säga att han lånat ut bilen när vi får tag i honom, säger en polis.
Eftersom det finns vittnen till körningen kan en fotokonfrontation tänkas ge svaret på om det var ägaren eller någon annan som satt vid ratten.

OLLE HILDINGSON