Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skruvat och härligt naivt

Det vra länge sedan jag satt och fnittrade så ofta inför en film med tonåringar som målgrupp. Men här skildras den ungdomliga naiviteten, sexfantasierna och drömmen om att träffa den rätta kärleken. Skruvat, ibland irriterande, men ganska roligt ändå.

Nörden Nick Twisp, 16, gör det småningom. Han möter en gullig, överbeskyddad advokatdotter vid namn Sheeni (Portia Doubleday), som har en bild på Jean-Paul Belmondo på väggen, gillar Serge Gainsbourgs musik och drömmer om ett liv i Paris. Det blir mer än en sommarromans.

Kärleken är blind, brukar det ju heta, och i detta fall gör nörden precis allt för att få vara tillsammans med sin drömtjej. Ja, han går så långt att han bränner ner ett halvt centrum i sin hemstad och jagas av polisen. Hur detta går till ska jag inte avslöja, men en viss slughet når fram till nörden tack vare att han mer och mer blir schizofren, typ den onde och den gode (den fule får ni komma underfund om själva).

Det finns en film som heter ”Till sista andetaget” (Belmondo i original och Richard Gere i en cover). Detta bär på klara influenser av dessa hyllade rullar. Men Michael Cera från ”Juno” har en bit kvar innan han når dessa stjärnors status.