Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skulle omhändertas - sparkade polis

En stökig kväll och natt med många omhändertagna berusade bland annat, men inga allvarliga brott anmälda. Så sammanfattar polisen fredagsnatten i Gävle och Sandviken.

Ett av omhändertagandena ledde dock till att en man anhölls. Det började med att polisen 19.20 skulle omhänderta en man i Gävle. Han blev då aggressiv och sparkade en polisman i magen. I ett senare skedde när han skulle förhöras vägrade han uppge vem han var. Slutet blev att åklagaren beslutade att anhålla mannen - vars identitet alltså är okänd - misstänkt för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman.
Sammanlagt under kvällen och natten tog polisen hand om 14 personer i Gävle och Sandviken vilka bedömdes vara för berusade att kunna ta hand om sig själva.
Halv tre på natten ingrep polisen vid GDG-macken i Gävle mot en 18-årig yngling som körde en motocrosscykel berusad. Han togs med till stationen för blodprov och är misstänkt för grovt rattfylleri, alternativt rattfylleri.