Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skutskärsförarna fortsatt i topp i Rallycupen

Seger för Peter Encrantz och en tredjeplats till Johannes Joons. De båda Skutskärsförarna fortsätter prestera toppresultat i Svenska Rallycupen – som i lördags fortsatte med Kullingstrofén.

Annons

Årets fjärde deltävling i Svenska Rallycupen avgjordes i skogarna runt Herrljunga. Fem sträckor på tillsammans 4,7 mil ingick i tävlingen.

Peter Encrantz, med fru Sara som co-driver, kom till start som tabelledare i fyrhjulsdrivna klassen för B- och C-förare. Duon ledde klassen från start till mål och vann med nära 13 sekunder före Skepptunas Anders Lundkvist/Fredrik Lundkvist.

– Tredje raka segern i årets cup och självklart är vi nöjda, förklarade Peter och Sara efter målgången.

Johannes Joons avancerat från C- till A-förare innevarande säsong. Nu knep han tillsammans med co-driver Rebecca Engvall en tredjeplats i Grupp E-klassen, endast sju sekunder efter segrande Oskar Larsson/Jesper Hellström, Vingåker. Till andraplacerade Hampus Böe/Markus Böe fattades fyra sekunder.

Totalt i Svenska Rallycupen drog Peter Encrantz ifrån i B/C-förare 4wd och har nu 37 poäng. Andra plats delas av Mats Attlebrant, Gnesta samt Anders Lundkvist, båda på 14. I Grupp E toppar Jonannes Joons, nu med 47 pinnar – 13 före Nils Larsson, Vingåker, samt Hampus Böe på en delad andraplats. Jörgen Joons, Skutskär, håller sjätte plats.

Kurt Eliasson