Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skutskärsgruppen Båtklubb är tillbaka med sommarhitten "Glider in i en vik"

Skutskärsbördiga gruppen Båtklubb gjorde succé i fjol med "Sommar i Öregrund". Nu släpps uppföljaren "Glider in i en vik" - efter folkets krav på en ny sommarhit.

GD skrev förra året om Skutskärsbördiga gruppen Båtklubb och deras låt "Sommar i Öregrund". Det blev succé med närmare 300 000 spelningar på Spotify i skrivande stund. Efter att ha skickat ut en fråga på gruppens facebooksida till fansen om en ny låt skulle vara av intresse blev svaret ett rungande ja. Nu återvänder gruppen med "Glider in i en vik".

Simon Strand har skrivit grunden till låten och när han spelade upp gitarrslingan för brodern Sebastian utbrast denne: "Det här låter bra - tänk att lyssna på det här när man glider in i en vik". Och vips var låttiteln på plats. Låten gör ingen som gillade Öregrunds-dängan besviken. Målet har varit att fånga semesterkänslan med textrader som "den första är så god" (syftandes på öl - och ja - det är inspirerat av klippet med Södertälje-supportern).

– Jag tycker det låter bättre i år. Jag har ett års mer erfarenhet av musikproduktion. Vi har lagt ner mer krut på allt - och har med en cello bland annat, säger Simon Strand.

Visst finns en press att återupprepa en hit - andrasingeln är alltid svår.

– Frågan har varit: kan vi göra det bättre? Och det är ändå kul att jobba på det sättet. Alla som varit med tycker resultatet är över förväntan.

Nu återstår att se vad publiken tycker. Låten lades ut tisdag 24 maj på Spotify,

Under året som gått har Simon Strand flyttat från Växjö till Stockholm där han "extraknäcker på heltid" som byggarbetare. Till sommaren ska han och flickvännen flytta till Gävle efter att ha tröttnat på storstadens stress. Det blir lite som att komma hem - fast Skutskär är hans uppväxtort.

Lyssna på singeln på Spotify.

Nils Palmeby 026-15 95 53 nils.palmeby@mittmedia.se