Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skyddstillsyn för vapenbrott

GÄVLEEn 42-årig kvinna dömdes under tisdagen för vapenbrott. Straffet blev skyddstillsyn med krav att kvinnan fortsätter sin psykiatriska behandling.

Det var i juni förra året som polisen trodde att det fanns ett illegalt skjutvapen i kvinnans bostad.
Under husrannsakan hittade man inte vapnet, men kort därefter tog 42-åringen självmant kontakt med en utredare och medgav innehav av ett handeldvapen, som därefter togs i beslag.

Köpt i Stockholm
Själv säger hon under rättegången att hon inhandlat vapnet, ursprungligen en belgisk signalpistol som byggts om för att kunna avlossa de hagelpatroner som också konfiskerades, i Stockholm för några år sedan.
Rädsla, var orsaken.
- Jag var hotad, säger kvinnan.
En granne ska ha legat bakom hoten, enligt vittnesmålet. Vapnet har undersökts på Statens Kriminaltekniska Laboratorium, SKL, och man låter meddela att signalpistolen vore farligast för skytten om den avlossades. Pipan, som först sågats av, var dåligt fastsatt.

Under behandling
42-åringen står under psykiatrisk behandling. Frivården avvisar i sitt utlåtande fängelsestraff och samhällstjänst och rekommenderar skyddstillsyn och fortsatt vård.
Det blev även tingsrättens dom.

MATS HEDSTRÖM
026-15 96 39
mats.hedstrom_gd.se