Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skyltade om alkohol - trots indraget tillstånd

Trots det indragna serveringstillståndet skyltade Steel Town Biljard i Sandviken med försäljning av alkohol när kommunens inspektörer kom på besök. Det fanns även öl i kranarna. – Men vi har inte serverat en droppe, säger ägaren Johnny Larsson.

Det fortsätter att storma runt Steel Town Biljard på Odengatan. GD berättade i går att det florerar rykten om att thairestaurangen med tillhörande biljard och pub skulle vara en mötesplats för prostituerade och sexköpare. Personalen anordnade en demonstration mot anklagelserna utanför statshuset.

Den 9 juni beslutade individ- och familjeomsorgsnämnden i Sandviken att återkalla serveringstillståndet för Steel Town Biljard. Orsaken var att kommunens inspektörer flera gånger hade konstaterat brott mot alkohollagen. Bland annat ska personalen ha haft dålig uppsikt över gästerna och serverat alkohol till överförfriskade.

Men Steel Town Biljard har överklagat beslutet till länsrätten med motivationen att beslutsunderlaget byggde på felaktigheter och spekulationer.

Samma dag som beslutet vann laga kraft fick restaurangägaren muntlig information om att alla alkoholhaltiga drycker genast skulle tas bort från lokalen. Men när kommunens inspektörer kom dit fyra dagar senare satt skyltar om alkoholservering fortfarande kvar.

En skylt tipsade om mat plus starköl för 100 kronor. Ölkranarna var inte övertäckta och vid test kom det öl ur tapparna. Det stod även ett ölfat på golvet.

– Vi har inte påstått att de serverade alkohol, men det viktiga är att den som saknar tillstånd inte får ha alkohol avsedd för servering i lokalerna, enligt alkohollagen. Sedan är det förstås olämpligt att skylta om alkoholservering om man ändå inte får sälja, säger Birgitta Lundgren, alkoholhandläggare på kommunen.

Men restaurangägaren Johnny Larsson hävdar att det rör sig om en miss. Ölfaten som inspektörerna såg var tomma.

– Möjligen fanns det öl kvar i själva slangarna när inspektörerna testade. Vi hade inte tänkt på att tömma dem. Skyltarna höll vi på att plocka ner, men hade missat någon enstaka, säger han.

Han upplever att kommunen utsätter restaurangen för trakasserier efter bordellanklagelserna.

Enligt honom var restaurangen stängd när inspektörerna kom dit.

– Men de krävde ändå att få gå in. Numera har vi bara öppet för lunch och har inte serverat en droppe alkohol sedan vi blev av med tillståndet, säger han.

Kommunen kommer nu att skicka inspektionsrapporten till länsrätten inför den rättsliga prövningen av överklagandet.