Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skyttekungen till attack – mot sig själv

Alexander Gerndt gick upp i ensam ledning i allsvenskans skytteliga – ändå var han extremt besviken efter matchen mot Örebro.

– Det är mitt fel att matchen slutar som den gör, suckade han efter 1–3-förlusten.

Gefle IF inkasserade sin andra raka förlust i allsvenskan – och den andra hemma på Strömvallen för säsongen. Det fick GIF:s och hela allsvenskans skyttekung Alexander Gerndt att gå till attack – mot sig själv.

– Det är mitt fel att vi förlorar. Jag skulle ha gjort mål på mitt läge i början av matchen, då hade matchen fått en annan utveckling, suckade han.

Det läge han pratade om kom redan efter tolv minuters spel. Anfallskollegan Micke Dahlberg nickade ned bollen perfekt till Gerndt som drog till från straffområdeslinjen. Men vänsterskottet smet någon meter utanför John Alvbåges vänstra stolpe.

– Jag sätter sådana bollar varje dag på träning och ska självklart göra det på match också. Hade jag satt den chansen hade vi fått ledningen och det hade blivit en annan match, menade Gerndt.

Att han sedan, i slutet på matchen via en stensäkert slagen straff, gjorde sitt sjätte mål för året och gick upp i ensam ledning i skytteligan gjorde honom inte lyckligare.

– Nej, det spelar ingen roll. Just nu känns det inget, att vi förlorade tre poäng var det som betydde något i dag.

Just straffmålet, Gerndt fixade själv straffen när han blev fasthållen av förre GIF-backen Magnus Wikström, innebar i alla fall 1–2-reducering i 85:e minuten, men närmare än så kom inte Gefle.

Örebro som hade tagit ledningen i 37:e då Samuel Wowoah skruvade in en frispark rakt i mål från högerkanten – sedan Mattias Hugosson missbedömt bollbanan helt – var hela tiden det bättre laget i första halvlek. Och gästerna fick sedan ännu mer luft under sina vingar då Roni Porokara ökade på till 0–2 på tilläggstid i första.

– Dom är tajta och samtidigt spelade inte vi som vi ska. Det blev lite för långa bollar och vårt lag blev ”för kort”, analyserade Gerndt och fortsatte:

– Sedan rättar vi till det i andra halvlek och det såg bättre ut, men efter mitt mål när vi jagade för en kvittering så fick de kontra in trean och då var det ju kört.

• Hur nära var det att ni ändå nådde 2–2?

– Jag vet inte. Vi hade väl nån möjlighet och det krävs ju egentligen bara en chans så har vi oavgjort. Men det räckte inte.