Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna har världens roligaste jobb

/
  • – Jag tycker att det låter gammalt. Det är roligare att fylla 40. Men det haussas ju upp av andra det här med 50-årsfirande, säger Anna Mähler som fyller just 50 år i dag.

Annons

Firar: Har haft familjen på besök och fortsätter firandet med vännerna i Stockholm nästa helg.

– När jag ser att de lägger undan mobilerna och börjar lyssna. Då är det roligt, säger Anna Mähler och det glittrar till i hennes ögon.

Hon tycker verkligen att hennes jobb som chef för konsumentvägledningen i Gästrikland är världens roligaste. Dagen innan vi träffas har hon varit på Polhemsskolan och pratat om konsumentfrågor med gymnasieungdomarna. Det var där hon till sist lyckades fånga de SMS-ande tonårstjejernas uppmärksamhet. Det är sånt som ger henne en kick.

I det privata är de simning i Fjärran höjderbadets utomhusbassäng, bra böcker, yoga och gympa som sätter guldkant på tillvaron. Och att umgås.

– Jag tycker att det är kul att träffa människor och prata, säger hon.

Själva födelsedagen, i dag, är det inte något särskilt med, säger Anna Mähler och rycker på axlarna.

– Jag ska vara på jobbet. Det blir väl fika med kollegorna, och middag med pojkarna på kvällen, säger hon.

Familjen från Ö-vik har redan varit på besök i helgen. Mamma hade med sig en älgstek som serverades med trattkantareller från Häcklinge.

– Jag är uppfödd på älg, och det märks på mamma att det är viktigt för henne att få stå för maten när jag ska firas, säger Anna Mähler.

Ö-viksbo som hon är från början är hon Modoit, och ska såklart se matchen i morgon. Att det finns hockey i Gävle var en av anledningarna till att hon kunde tänka sig att flytta hit, 1985 efter avslutade studier på förvaltningslinjen i Umeå. 1988 fick hon sitt nuvarande jobb.

– Jag sökte även jobbet som personalvårdskonsulent på I14. Man kan väl säga i dag att jag valde rätt, säger hon med ett skratt.

Att hjälpa människor som råkat illa ut och kämpa mot dem som inte sköter sig tycks vara själva drivkraften för Anna Mähler, konstaterar hon efter en stunds funderande.

Redan när hon som ung jobbade som mentalskötare brukade hon hjälpa patienterna att formulera brev när de behövde klaga på något.

– Jag kan prata, jag kan skriva, jag är inte rädd för höga chefer. Det engagerar mig och det är där jag finner tillfredsställelse, säger hon.

I kväll blir det alltså födelsedagsmiddag i liten skala med de tre sönerna. På lördag bär det av till Stockholm för en utekväll med musikalen Cats på programmet tillsammans med de gamla vännerna från Ö-vik.

– Det kommer att bli jättekul. Men i dag, jag menar: det är ju ändå måndag. Det är som vilken dag som helst.

Mer läsning

Annons