Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får Dan prioritera

/
  • – Musiken är mitt sätt att uttrycka mig. Hur jag än mår behöver jag musik, säger Dan Königsson. I morgon fyller han 30 år och firar med fest hemma i villan.

Annons

GD GRATULERAR

Musikern Dan Königsson tar emot hemma i den nybyggda villan i Skutskär. Här har han, sambon Malin och sonen Arvid bott sedan i somras. En stor omställning jämfört med Stockholmslivet där paret bodde innan de bestämde sig för att vända hem.

– Att flytta hem var inte så enkelt som vi trodde, man hade vant sig vid det livet. Plötsligt skulle vi bygga hus och få Arvid, säger han.

I dag har Arvid hunnit fylla ett år och visar glatt upp familjens julgran samtidigt som hans pappa stökar fram fika. Att bli förälder var en ännu större förändring men nu känner Dan Königsson att han har vuxit in i papparollen.

– Det blir bara roligare och roligare för varje dag.

Dan Königsson har varit inne i musiksvängen sen han var 15 år och har släppt cd:n ”Vägen ut” och ep:n ”Norrlandshjärta”. Han har färdiga låtar klara som snart räcker till en dubbel-cd, men den egna musikkarriären har han lagt lite åt sidan.

– Man kan inte göra allt man vill nu när man har familj. Jag får prioritera lite mer.

För att ändå hålla igång musicerandet startade Dan Königsson bandet Cash Is King som bara spelar Johnny Cash-låtar. Men bandet blev populärare än vad de kunnat förvänta sig och redan nu är de uppbokade för spelningar och turné nästa år.

– Det är lite ironiskt att det som var tänkt som ett sidoprojekt nu är större än det egna projektet.

Han har redan gett sig själv en 30-årspresent i form av biljetter till Bob Dylans spelning i Globen i mars. Födelsedagen ska firas hemma i huset med ett 20-tal kompisar.

– Det blir inte så stor fest. Jag tänker göra det enkelt för mig och köpa smörgåstårtor, papptallrikar och gå på systemet. Att träffas är ändå det som är viktigast.

Mer läsning

Annons