Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturdag och invigning av nya lokaler för Vuxenutbildningen i Ockelbo

/

Annons

Vädret var med arrangörerna och deltagarna i årets kulturdag, måndag 30 maj, på Vuxenutbildningen i Ockelbo. Solen sken på glittriga folkdräkter och lyste upp den redan färggranna maten. Dagen hade en extra guldglans eftersom den innebar den officiella invigningen av Vuxenskolans nya lokaler på Raboskolan i Ockelbo.

Dagen öppnades med tal av Staffan Nordqvist, ordförande för Utbildnings- och kulturnämnden; rektor Maria Ax, samt elevrådsrepresentanterna Omer Ibrahim och Mustafa Sadeqi, innan det röda bandet ceremoniellt klipptes och Raboskolan officiellt tillhörde Vuxenutbildningen.

När den officiella delen var över tog kulturdagsfirandet över med mat från Sverige, Afrika (representerat av Somalia och Eritrea), Mellanöstern (representerat av Afghanistan och Iran), samt Asien som representerades av thailändska deltagare. Olika smaker, dofter, färger och traditioner blandades och köerna till alla matstånd blev snabbt långa.

Förutom den gudomliga maten, bjöds på uppträdanden – inövade, som spontana – och de som närvarade fick njuta av graciös thailändsk solodans, traditionella danser från Afghanistan och Eritrea, samt en spelning med kulturskolans elever, många av vilka har sina föräldrar på Vuxenskolan.

Text: Per Estliden

Foto: Bo Rudolfsson

Mer läsning

Annons