Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

/

Annons

Henrik Öberg, Gävle har avlidit vid 75 års ålder efter en tids sjukdom.

*

Henrik Öberg var född i Njurunda söder om Sundsvall 1942. Henrik har alltid varit en glad gamäng och blev tidigt i unga år intresserad av teater och deltog livligt i Sundsvalls lokalrevy. Han fann stort nöje i konståkning på is och tävlade för Medelpad. Henrik gillade att spela bus och spexade gärna genom att inom familjen skriva rim och verser. Kreativiteten flödade fortfarande även under hans senare år. Hans stora intressen på fritiden var teater, konst och musik i alla dess olika former.

Henrik började att odla sitt stora intresse inom heminredningsbranschen på Dahlmans varuhus i Sundsvall vilket räknades som Norrlands svar på NK.

Som 25-åring värvades han av Londoner vid Stortorget i Gävle som ansvarig för en avdelning med textilier och gardiner och där träffade han sin blivande hustru Britt. Henrik förblev Gävle trogen och flyttade till Möbelproduktion på Södra Kungsgatan och sedan ute i Hemlingby och sålde först möbler som anställd och senare som delägare.

Där utvecklade han en avdelning speciellt för inredningar till hotell- och konferensanläggningar fram till 1992. Henrik arbetade med möbler och designade inredningar och var den klart lysande stjärnan som alltid gjorde ett smakfullt jobb. Han inredde med möbler i hela sitt liv och avslutade en lovande karriär i branschen på Bryntes Bädd & Interiör som han drev i egen regi fram till 2009. Då sålde han verksamheten på Kopparslagargatan och gick i pension vid 67 år.

Henrik var alltid positiv och omtänksam och hade ett stort hjärta. Han var en musikälskare och gillade klassiskt på Konserthuset. Jazz och schlagers var hans speciella gebit då han löste melodikrysset varje lördag förmiddag i radion. Tisdagar spelade han med nöje bridge med sina goda vänner i klubben och då ofta med toppresultat. Henrik hade livsglädje och var en stor livsnjutare och uppskattade god mat och gärna ett glas gott vin. Allt detta bidrar till att han lämnar ett stort tomrum efter sig och saknaden blir stor.

Närmast anhöriga är hustru Britt och brodern Bennet med familj.

Mer läsning

Annons